Episode 1: Pølser og kotelett med det lille ekstra!

GRILLING AV KOTELETTER OG PØLSE
Dette er grillmat som alle liker og som du er nødt til å lykkes med. Velg de pølsene du selv liker. Det samme med kotelettene. Liker du røyksmak, så velger du sommerkoteletter. Disse er tilsatt røykaroma og saltlake, slik at de ofte holder seg lengre i kjølebagen. Vær derfor også litt forsiktig med saltingen av disse.
Trikset i denne oppskriften er en marinade som du varmer opp i en aluminiumsbakk på grillene under lokk, og legger pølsene oppi etter at de er ferdig grillet. Marinaden kan du også ha i en termos. På den måten holder pølsene seg varme og får ekstra god smak på tur. Jo lengre de ligger, jo mer smak får de.
INGREDIENSER:
Så mange koteletter du måtte ønske
Nok pølser til at alle blir mette
Marinade:
En boks øl, for eksempel Porter
1 ss røkt paprikapulver
1 ss grillkrydder
1 ts chiliflakes
2 laurbærblader
0,5 ts karve
SLIK GJØR DU:
Skjær noen snitt i pølsene og kotelettene. Dette for at de ikke skal sprekke og kjøttet ”krølle” seg. Salte og pepre kotelettene og deretter stekes de i et par minutter på hver side på direkte varme. Så legges de på indirekte varme og behandles ferdig der.
Pølsene stekes på direkte varme til de har fått fin farge og legges deretter i marinaden.
Serveres med for eksempel potetsalat, guacamole, syltet rødløk eller -som de gjør i Moss - pølse i vaffel.