• Kokken

Hamburger med cheddar og søtpotetfries


Dette trenger du:

1 pk ferdig kuttede frosne søtpoteter


Syltede agurker:

1 agurk

2 dl sukker

4 dl eddik

6 dl vann 


Burger:

600 g god burgerfarse

1 egg1 ss potetmel

2 ss ajvar

1 fedd hvitløk, revet

Salt og pepper 


Enkel Thousand Island

2 ss ketchup

200 g majones

½ finkuttet chipotle( Her kan du også bruke røkt paprikapulver, om du ikke får tak i chipotle )

salt og pepper 


Garnityr

3 paprikaer i forskjellige farger

Salat

Tomat

Brioche

Revet cheddar


Slik gjør du:

Spre søtpotetene godt utover et stekebrett. Hell over litt olje og stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Sett inn de tre paprikaene inn sammen med søtpotetene. Ta ut paprikaene før de blir brent, og flå dem når de har blitt så avkjølt at du klarer å holde i dem. 

Brun sukkeret i en kasserolle til det har blitt karamellisert. Hell eddik, halvparten av vannet og litt chipotle opp i kasserollen. La det koke inn. Spe på med mer vann etterhvert.

Kutt agurken i fem cm lange staver. Når laken har kokt ned, ta kasserollen til side og legg agurken oppi. Sett til side og la det trekke. På grunn av varmen vil sylteprosessen gå fort. 

Bland alle ingrediensene til dressingen og rør godt sammen 

Bland kjøttfarse med revet hvitløk, potetmel, egg og aviar. Kna ingrediensene godt sammen med hendene. Smak til med salt og pepper.

Kutt tomat og riv salat. Del den flådde paprikaen i to og varm brioche-brødene.

Stek burgerne, ha på revet cheddar

13 visninger
  • Følg vår instagram

© 2019 by Dynamic Integrations for Matpodden.no