Hamburger med cheddar og søtpotetfries

Dette trenger du:
1 pk ferdig kuttede frosne søtpoteter
Syltede agurker:
1 agurk
2 dl sukker
4 dl eddik
6 dl vann
Burger:
600 g god burgerfarse
1 egg1 ss potetmel
2 ss ajvar
1 fedd hvitløk, revet
Salt og pepper
Enkel Thousand Island
2 ss ketchup
200 g majones
½ finkuttet chipotle( Her kan du også bruke røkt paprikapulver, om du ikke får tak i chipotle )
salt og pepper
Garnityr
3 paprikaer i forskjellige farger
Salat
Tomat
Brioche
Revet cheddar
Slik gjør du:
Spre søtpotetene godt utover et stekebrett. Hell over litt olje og stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Sett inn de tre paprikaene inn sammen med søtpotetene. Ta ut paprikaene før de blir brent, og flå dem når de har blitt så avkjølt at du klarer å holde i dem.
Brun sukkeret i en kasserolle til det har blitt karamellisert. Hell eddik, halvparten av vannet og litt chipotle opp i kasserollen. La det koke inn. Spe på med mer vann etterhvert.
Kutt agurken i fem cm lange staver. Når laken har kokt ned, ta kasserollen til side og legg agurken oppi. Sett til side og la det trekke. På grunn av varmen vil sylteprosessen gå fort.
Bland alle ingrediensene til dressingen og rør godt sammen
Bland kjøttfarse med revet hvitløk, potetmel, egg og aviar. Kna ingrediensene godt sammen med hendene. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomat og riv salat. Del den flådde paprikaen i to og varm brioche-brødene.
Stek burgerne, ha på revet cheddar