Episode 8: Gratinert sjøkreps og kongekrabbe

Grillet sjøkreps kan være noe av det beste som finnes. Det viktigste her er å grille de til perfeksjon, slik at de ikke blir tørre. Sammen med et godt kryddersmør med blant annet hvitløk og chili, kan dette være en fin variant til kotelettene og pølsene som vi vanligvis griller.
INGREDIENSER:
12 sjøkreps
2 kongekrabbeklør
0,5 kg smør
1 fennikel
2 dl soyasaus
2 sitroner
2 røde chili
4 fedd hvitløk
1 dl worcestersaus
4 sjalottløk
2 ss urter
SLIK GJØR DU:
La smøret få romtemperatur, slik at det blir mykt. Vask og rens grønnsakene, ha dem i en blender og kjør dem til mos ( vika ).
Fin kutt urtene og press saften av sitronene. Bland med smøret og smak til med salt og pepper.
Del sjøkrepsene i to, fjern paven og tarmen. Fordel smøret på kjøttsidene og legg sjøkrepsen på en varm grill, ca 200 grader til de er ferdige.
Samme fremgangsmåte gjøres med kongekrabben.