top of page
  • Kokken

Episode 5: Pizza på grill


Å steke pizza på grillen er en morsom måte å lage pizza på. Det er enkelt å få sprø bunn og ungene kan være med å lage sin egen pizza med sitt favorittfyll. Kanskje ananas og banan blir den nye pizzahiten? Eller kanskje ikke? 

Har du en grill som gir høy nok temperatur vil pizzaen stekes nesten som i en italiensk pizzaovn. En pizzastein og en pizzaspade kan også være en god investering.


INGREDIENSER:

Ferdig pizzadeig, eller du kan lage den selv.

En tube tomatpure


Ost etter ønske. Bland gjerne inn en ost med litt smak, sammen med favorittosten din. Mozzarella er også perfekt som topping, da den smelter lett.

Salami, pikant om du liker det

Salt og pepper


SLIK GJØR DU:

Legg pizzasteinen på grillen mens den er kald, slik at steinen ikke sprekker.

Når du har fått maks temperatur på grillen, legger du bunnen på steinen ved hjelp av pizzaspaden og eventuelt en kjevle. Skjær bunnen til slik at den passer til steinen. Stek gjerne pizzabunnen et minutt uten fyll, men dette er ikke nødvendig. Så legger du på saus, ost og deretter salamien. Dette stekes til osten har smeltet og bunnen er har fått fin farge. Dette tar bare noen minutter.

Deretter tar du neste pizza. Og neste…..og neste……og så er det midnatt og alle var enige om at det hadde vært en perfekt kveld.


TILBEHØR:

Rucculasalat med en sennepsbasert dressing er godt som topping.

42 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page