• Kokken

Episode 4: Vilt kebab og Hjorterib


Her lager vi en kebab av viltkjøtt hvor vi krydrer litt utradisjonelt med blant annet kanel.

Dåhjorten kjøpte vi en Sverige på harrytur, hvor Bård ville vise Sigurd ”hans” Sverige.


INGREDIENSER, ”vill kebab”:

500 g viltkjøttdeig. Lammekjøtt fungerer også bra og det trenger ikke være en helt vilt lam heller.

1 ts kanel

0,5 ss spisskummin

1 ts ingefær

1 ts chiliflakes

1 ts salt

1 ts pepper

1 ss kebabkrydder

kebabdressing


Grillspyd. Husk å bløtlegge spydene dersom de er av tre.


SLIK GJØR DU:

Kjøttdeigen blandes godt med krydderne. Så ruller du en ball og deretter en liten pølse. Tre de på spydene og stek til de er gjennomstekte.


TILBEHØR:

Grill hel løk og paprika i ulike farger og server ved siden av. Du kan også servere de i pitabrød med litt agurk til i tillegg til løken og paprikaen.


INGREDIENSER DÅHJORT:

250 g dåhjort pr pers

2 ss tandoori masala krydderblanding

2 ss røkt paprikapulver

0,25 ts sitronsyre

1 ts sukker

salt og pepper 


SLIK GJØR DU:

Masser inn krydderblandingen i kjøttet og grill den til kjøttet er ferdig.

25 visninger
  • Følg vår instagram

© 2019 by Dynamic Integrations for Matpodden.no