• Kokken

Episode 2: Ørret på planke


INGREDIENSER

0,5 ørret. Bruk gjerne laks.

1 lite glass dijonsennep

215 g brunt sukker. Litt mindre om du bruker en mer raffinert variant.

1 bunt dill


MULIG TILBEHØR:

Tomatsalat a la Grenlien

200 g cherrytomater.

Cherrytomater er små tomater, såkalte kortvokste grønnsaker. Får du tak i kortreiste,kan du med fordel velge disse.

1 rødløk

30 gram persille

2 ss olivenolje

salt og pepper

Røkeplanke

Røkeben ( kan droppes )


SLIK GJØR DU:

Legg røkeplanken i vann i 30 minutter. Varm den opp direkte varme på grillen. Ta den av og legg den tilbake på indirekte varme, når ørreten er plassert på planken.

Bland sukker og sennep. Kutt dillen fint og bland det godt inn i sukkeret og sennepen. Ha gjerne i litt revet limeskall i blandingen for friskhet.

Legg ørreten på planken. Smør fisken med et godt av sennepsmiksen. Grilles til den har en temperatur på mellom 65-70 grader. Fisken er best når den er litt rosa i midten.

Del de kortvokste tomatene i to. Finhakk rødløk og persille. Dette blandes godt med olje, salt, pepper og gjerne noen dråper lime.

31 visninger
  • Følg vår instagram

© 2019 by Dynamic Integrations for Matpodden.no