Episode 2: Ørret på planke

INGREDIENSER:
0,5 ørret. Bruk gjerne laks.
1 lite glass dijonsennep
215 g brunt sukker. Litt mindre om du bruker en mer raffinert variant.
1 bunt dill
MULIG TILBEHØR:
Tomatsalat a la Grenlien
200 g cherrytomater.
Cherrytomater er små tomater, såkalte kortvokste grønnsaker. Får du tak i kortreiste,kan du med fordel velge disse.
1 rødløk
30 gram persille
2 ss olivenolje
salt og pepper
Røkeplanke
Røkeben ( kan droppes )
SLIK GJØR DU:
Legg røkeplanken i vann i 30 minutter. Varm den opp direkte varme på grillen. Ta den av og legg den tilbake på indirekte varme, når ørreten er plassert på planken.
Bland sukker og sennep. Kutt dillen fint og bland det godt inn i sukkeret og sennepen. Ha gjerne i litt revet limeskall i blandingen for friskhet.
Legg ørreten på planken. Smør fisken med et godt av sennepsmiksen. Grilles til den har en temperatur på mellom 65-70 grader. Fisken er best når den er litt rosa i midten.
Del de kortvokste tomatene i to. Finhakk rødløk og persille. Dette blandes godt med olje, salt, pepper og gjerne noen dråper lime.