Episode 10: Kylling

HEL KYLLING PÅ BOKS OG KYLLING PÅ ROTISSERI
Dette er skikkelig gøy grilling og absolutt ikke noe griseri. Du kan selvfølgelig bruke svin også, men da trenger du en sykt stor grill.
INGREDIENSER:
2 hele kyllinger
Cajunkrydder. Her kan du fint velge en annen rub også.
Babypaprika. Går fint med voksen paprika også.
Ølboks, eller det orginale tilbehøret
Rotisserispyd
SLIK GJØR DU:
Kylling på spyd
Tørk av fjærkreene med kjøkkenkpapir. Gni inn kyllingene med krydderblandingen.
Sett spydet med kyllingen på grillen og slå på motoren til rotisseriet. Grill kyllingen under lokk en halv times tid.
Deretter griller du videre i 45 minutter på indirekte varme.
Når kyllingen når 75 grader er den ferdig. Del kyllingen i 8 stykker – skjær hvert bryst i to – og del lårene i overlår og underlår.
Kylling på boks
Tre kyllingen på boks og bruke samme fremgangsmåte som over. Du kan kjøre hele stekeprosessen på direkte varme, men da må du være nøye med å kontrollere temperaturen.
FORSLAG TIL TILBEHØR:
Rotgrønnsaker i en dryppanne, som plasseres under spydet de siste 45 minuttene, eller en potetsalat.